EKO SKLAD SUBVENCIJE

24SUB-OB14.

Obvestilo o zaključku Javnega poziva 24SUB-OB14.

Javni poziv je z objavo v Ur. l. RS 50/14 zaključen, dne 4.7.2014.

______________________________________________________________


Razpis EKO SKLAD j.s. za nepovratna finančna sredstva občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti več/stanovanjskih stavb, je objavljen v Uradnem listu RS,  28.2.2014.

Skupna višina sredstev po tem javnem pozivu znaša 15.000.000 €, pri čemer je do 5.000.000 € sredstev iz Sklada za podnebne spremembe namenjenih s tem javnim pozivom določenim naložbam na območjih s sprejetim odlokom o načrtu za kakovost zraka.

NOVO! Višje spodbude (do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več, kot je za vsak ukrep določeno v absolutnem znesku) za nekatere ukrepe pri obnovi stavb na območjih s sprejetim odlokom o načrtu za kakovost zraka (občine Ljubljana, Maribor, Kranj, Celje, Novo Mesto, Murska Sobota, Hrastnik,  Zagorje, Trbovlje).

Glede na lanskoletne izkušnje priporočamo, da vloge za uveljavljanje pravic za delno povračilo stroškov oddate čim prej, saj je v letu 2013 razpis trajal le do 19. julija. Glede na razpoložljiva sredstva in vedno več možnosti za prijavo na razpis predvidevamo, da se bodo sredstva porabila letos še prej.

 

Posebnost pri vgradnji toplotnih črpalk:

Po proučitvi zahtev veljavnih predpisov in na podlagi navodil Agencije Republike Slovenije za okolje glede naprav, ki vsebujejo fluorirane toplogredne pline, vgradnjo oziroma namestitev toplotne črpalke po Uredbi o uporabi ozonu škodljivih snovi in fluoriranih toplogrednih plinov (Uradni list RS, št. 41/2010 z dne 25. 5. 2010, 2.člen, tč 10.), kjer je potrebno povezati več delov opreme ali tokokrogov, ki vsebujejo ali naj bi vsebovali fluorirane toplogredne pline, zaradi sestave opreme na kraju njene uporabe, lahko izvede le izvajalec, vpisan v evidenco pooblaščenih podjetij za namestitev in vzdrževanje nepremične opreme za hlajenje, klimatizacijo ter toplotnih črpalk pri Agenciji Republike Slovenije za okolje– ima ustrezno potrdilo za pooblaščeno podjetje (12. in 13. člen Uredbe 41/2010).

 

Podjetje Frankovič d.o.o. Vukovci lahko najdete na seznamu pooblaščenih podjetij za vgradnjo in namestitev:
http://okolje.arso.gov.si/onesnazevanje_zraka/vsebine/ozon-in-f-plini-1-2

 

Za hermetično zaprte toplotne črpalke (definicija v Uredbi EU (ES) 842/2006 o določenih toplogrednih plinih - 2. člen, točka 11.), ki imajo na toplotni črpalki to tudi ustrezno navedeno (7. člen Uredbe EU (ES) 842/2006 842), pa ta zahteva ne velja. Za vse Vaillant toplotne črpalke,  vpis v evidenco pooblaščenih podjetij za namestitev in vzdrževanje nepremične opreme za hlajenje, klimatizacijo ter toplotnih črpalk pri Arso,  ni potreben! Pri montaži se ne posega v hladilni krog toplotne črpalke!

Za vse ostale toplotne črpalke bo Eko sklad, j.s. zahteval, da namestitev opravi podjetje oziroma izvajalec, ki je vpisan v evidenco pooblaščenih podjetij za namestitev skladno z navedenim v prvem odstavku.

__________________________________________________________________________

Pokličite nas za predračun in si zagotovite EKO SUBVENCIJE.

Telefon: 07/356-78-30


VLOGO
nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb 24SUB-OB14 za: 

- kolektorje
- kurilne naprave
- toplotne črpalke


vam pomagamo izpolniti mi.

 

BODITE POZORNI NA NASLEDNJE:

1. Naložba pred oddajo vloge NE SME BITI IZVEDENA! Vlogo s prilogami je potrebno oddati pred izvedbo del. V nasprotnem primeru vlagatelj ni upravičen do nepovratne finančne spodbude.

2. Na javnem pozivu lahko sodeluje FIZIČNA OSEBA, ki je investitor in lastnik nepremičnine, ali ožji družinski član, ali najemnik s pisnim soglasjem lastnika (del obrazca Vloga). Predračun NE SME biti izstavljen na pravno osebo ali samostojnega podjetnika posameznika!

3. Naložba mora biti izvedena na STANOVANJSKI STAVBI! Naložbe v zidanicah, poslovnih prostorih itd. niso predmet nepovratne finančne spodbude (preverja se v Zemljiški knjigi in GURS).

4. Vgradnjo in zagon posameznih naprav in opreme, ki so predmet posamezne naložbe, lahko opravi le za to usposobljen in REGISTRIRAN izvajalec (preverja se pri OZS in AJPES)!

 

KRATKI KORAKI PRIDOBITVE EKO SKLAD SUBVENCIJE:

KRATKI KORAKI PRIDOBITVE EKO SKLAD INVESTICIJE

 

Dodatne informacije:

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad
Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana
telefon : 01/241 48 20
telefaks: 01/241 48 60 
elektronska pošta: ekosklad@ekosklad.si


  
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.