EKO SKLAD SUBVENCIJE 29SUB-OB15.

Z veseljem vas obveščamo, da je dne 24.4.2015 v uradnem listu št.: 28/2015 objavljen javni razpis eko sklada za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

Celoten razpis lahko preberete tukaj.

Če se odločite za investicijo vgradnje:

nas obiščite na Viniški cesti 27 v Črnomlju ali nam pišite na email: frankovic2@siol.net in brezplačno vam pripravimo predračun ter vlogo za pridobitev subvencij eko sklada

Za posamezen ukrep, ki je predmet javnega poziva in bo izveden na določeni nepremičnini, je možno dodeliti največ eno nepovratno finančno spodbudo.

EKO SKLAD KREDIT

Upravičena oseba je poleg nepovratne finančne spodbude po tem javnem pozivu upravičena pridobiti tudi kredit Eko sklada po javnem pozivu za kreditiranje okoljskih naložb občanov. Vsota nepovratne finančne spodbude in kredita ne sme presegati priznanih stroškov naložbe, razen v primeru, če se dodeljena nepovratna finančna spodbuda izplača izključno za delno poplačilo odobrenega kredita Eko sklada.

  • DOBA ODPLAČILA: največ 10 let
  • OBRESTNA MERA: trimesečni EURIBOR +1,5 %.
  • VIŠINA KREDITA: do višine priznanih stroškov naložbe in največ 20.000,00 EUR


 

 

BODITE POZORNI NA NASLEDNJE:

1. Naložba pred oddajo vloge NE SME BITI IZVEDENA! Vlogo s prilogami je potrebno oddati pred izvedbo del. V nasprotnem primeru vlagatelj ni upravičen do nepovratne finančne spodbude.

2. Na javnem pozivu lahko sodeluje FIZIČNA OSEBA, ki je investitor in lastnik nepremičnine, ali ožji družinski član, ali najemnik s pisnim soglasjem lastnika (del obrazca Vloga). Predračun NE SME biti izstavljen na pravno osebo ali samostojnega podjetnika posameznika!

3. Naložba mora biti izvedena na STANOVANJSKI STAVBI! Naložbe v zidanicah, poslovnih prostorih itd. niso predmet nepovratne finančne spodbude (preverja se v Zemljiški knjigi in GURS).

4. Vgradnjo in zagon posameznih naprav in opreme, ki so predmet posamezne naložbe, lahko opravi le za to usposobljen in REGISTRIRAN izvajalec (preverja se pri OZS in AJPES)!

 

KRATKI KORAKI PRIDOBITVE EKO SKLAD SUBVENCIJE:

KRATKI KORAKI PRIDOBITVE EKO SKLAD INVESTICIJE

 

Dodatne informacije:

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad
Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana
telefon : 01/241 48 20
telefaks: 01/241 48 60 
elektronska pošta: ekosklad@ekosklad.si


  
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.